Hjälp:

Så funkar Happy Pancake

Kort om Happypancake.com

Medlemskap

    Bli medlem

    Aktivera medlemskapet

    Pausa eller avregistrera

Att använda Happypancake.com

    Inloggning & Inställningar

        Logga in

        Min Sida

        Mina Inställningar

    Min egen presentation

        Min Profil

        Fotoalbum

    Att hitta - och bli hittad av - andra medlemmar

        Sökning

        Matchning

        Visa Profil

        Smarta hjälpmedel

    Att kontakta andra medlemmar

        Flirtar

        Mail

Riktlinjer för innehåll

    Granskningar

        Vad är olämpligt innehåll?

        Varför tillåter inte Happy Pancake några kontaktuppgifter, det är ju en gratistjänst?

        Hur ska ett profilfoto se ut?

    Att anmäla olämpligt innehåll

Att nätdejta

    Tips för att skapa en bra presentation

    Dejta säkert

    Nätdejtingetikett

    Säkerhet på Happypancake.comTill toppen av sidan

Kort om Happypancake.com

Happy Pancake är en nätdejtingwebbplats där kvinnor och män mellan 18-99 år gratis kan söka efter nya vänner, partners och livskamrater. Till skillnad från många andra dejtingsajter - som enbart erbjuder gratis registrering eller att gratismedlemmar bara har tillgång till grundläggande funktioner och kommunikationsmöjligheter - så är ALLT på Happy Pancake gratis.

För att bli medlem behöver du bara fylla några grundläggande uppgifter om dig själv och vad du söker efter i ett enkelt formulär. När du har registrerat dig kan du sedan förbättra din presentation genom att fylla i fler uppgifter och även lägga till ett foto. Sedan kan du söka efter andra medlemmar på flera olika sätt och kontakta de medlemmar du är intresserad av.

Eftersom vi vill att Happy Pancake ska vara ett kul ställe att vara medlem hos kommer vi dessutom att jobba hårt för att hålla Happy Pancake fritt från innehåll och medlemmar som inte hör hemma på en nätdejtingwebbplats. Vi granskar därför alla texter och foton innan de läggs upp, och det går även att anmäla sånt och såna som inte borde finnas på Happy Pancake.

Happy Pancake fungerar allra bäst i en modern webbläsare som Internet Explorer 6 och uppåt, alternativt Firefox 2 och uppåt. Och vi rekommenderar starkt att du har JavaScript påslaget i din webbläsare.

Till toppen av sidan

Medlemskap

Bli medlem

Att bli medlem är enkelt. Det sker i ett enda steg där du lämnar några uppgifter om dig själv. Fyll i kort om vem du är och vem du söker, godkänn våra användarvillkor och välj smeknamn och lösenord. Om ditt smeknamn blir underkänt när det granskas av oss kommer du att få hitta på ett nytt i efterhand. Vi kommer också att behöva din e-postadress. E-postadressen visas aldrig för andra, utan används bara när du aktiverar ditt medlemskap och när vi skickar ut nyhetsbrev. När allt är klart kan du börja fylla i din detaljerade profilinformation inne på Happy Pancake. Och snart dyker det upp någon därute som vill lära känna dig bättre.

Aktivera medlemskapet

För att vi ska kunna vara säkra på att du är så seriös, noggrann, trevlig och varm som vi tror att du är, vill vi att du aktiverar ditt medlemskap genom att bekräfta att din e-postadress stämmer. Därför skickar vi ett mail till den e-postadress du har gett oss. Klicka bara på länken i mailet för att automatiskt aktivera, så är det klart. Om länken inte fungerar kan du istället aktivera genom att gå till en sida för manuell aktivering och mata in en aktiveringskod (uppgifterna hittar du i mailet).

Pausa eller avregistrera

Om du av någon anledning vill bli avregistrerad från Happy Pancake - tillfälligt eller permanent - kan du göra detta genom att pausa ditt medlemskap. Då kommer du inte att dyka upp i några sökresultat, och andra medlemmar kan inte heller kontakta dig på något sätt.

Om du vill bli aktiv medlem igen är det bara att logga in som vanligt. Då får du upp en sida där du kan (men inte måste) återaktivera medlemskapet. Återaktiveringen sker såklart inte automatiskt bara för att du loggar in.

När du har varit pausad tillräckligt länge kommer vi att radera ditt konto helt och hållet. Då försvinner alla dina uppgifter från Happy Pancake och du kan inte längre återaktivera ditt medlemskap. Men innan vi raderar kontot kommer vi att skicka ett mail där vi förvarnar dig, så att du kan aktivera det igen om du skulle vilja det.

Du pausar ditt konto under "Inställningar" i menyn. För att du ska kunna pausa ditt konto vill vi att du skriver en kort motivering. Så kanske vi kan lära oss något och göra Happy Pancake till en ännu bättre tjänst.

Till toppen av sidan

Att använda Happypancake.com

Inloggning & Inställningar

Logga in

Inne på Happy Pancake hittar du alltid en ruta med inloggningsinformation längst upp till vänster på sidan du är på. Här kan du se din status om du redan är inloggad, och här klickar du för att logga ut från Happy Pancake.

Har du råkat glömma ditt lösenord (sånt händer ju ibland) kan du be om att få det mailat till dig genom att klicka på länken "Glömt ditt lösenord?" på startsidan.

Kom ihåg att du fortsätter att vara inloggad i upp till en timme så länge webbläsaren är öppen, så glöm inte att logga ut om du sitter vid en offentlig dator.

Min Sida

Det är hit du kommer när du har loggat in. Här kan du läsa om nyheter på Happy Pancake, kolla din medlems- och profilstatus och se vad som har hänt hos dig sedan sist. Du kanske har fått en hälsning från en viss person?

Om statusinformationen på Min Sida

Status på presentation och profilfoto

Vad din presentation har för status visas efter rubriken med samma namn. Detta är de olika former av status en presentation kan ha:

 • Saknas
 • Granskas
 • Godkänd

 

Om du inte har skapat någon presentation alls kommer det att stå "Saknas" i detta fält, när den presentation du har skapat ännu inte har granskats så står det just "Granskas", och när den är godkänd så står det, japp, "Godkänd".

Det går per definition inte att få en presentation underkänd av en administratör. Det som kan hända är att vi väljer att göra mindre eller större ändringar i den för att se till att den följer de regler vi har på webbplatsen. I dessa fall får du ett internt mail av oss som beskriver vad vi har gjort med presentationen. På så sätt slipper du vänta onödigt länge på att få en nästan perfekt presentation godkänd.

Profilfotots status går att se genom att bara titta på det lilla profilfotot som syns på Min Sida. Till skillnad från på Min Profil, så är detta foto exakt det profilfoto som andra medlemmar när de får upp dig i en sökning eller besöker din sida. Om du ser ditt riktiga profilfoto här betyder det att fotot är godkänt. Om det istället skulle vara under granskning skulle du se en dummybild som säger att fotot håller på att granskas, och skulle det vara underkänt så visas en annan dummybild som säger att fotot blivit underkänt.

Medlemsstatus

De olika former av status du kan ha som medlem på Happypancake.com är dessa:

 • Avstängd
 • Låst
 • Osynlig
 • Aktiv

 

Om din medlemsstatus är något annat än "Aktiv" kommer det alltid att stå ett eller flera meddelanden som förklarar varför. Detta är de meddelanden du kan få se:

 • Ditt smeknamn har inte granskats än
 • Du har inte aktiverat ditt medlemskap
 • Ditt medlemskap är låst av administratör

 

Innan du har aktiverat ditt medlemskap kommer din medlemsstatus alltid att vara "Låst". Aktiveringen görs med hjälp av länken i det mail som du fick av oss när du registrerade dig. Som låst medlem kan du besöka dina egna sidor och listor, men du kan varken söka efter, titta på eller vara synlig för andra medlemmar. Och än mindre kommunicera med dem, givetvis.

Om ditt medlemskap är aktiverat, men ditt smeknamn inte har hunnit granskas, kommer din medlemsstatus att vara "Osynlig". En osynlig medlem kan använda webbplatsen nästan som vanligt och besöka andra medlemmars sidor, men dina besök kommer inte att synas och du kommer heller inte att kunna kontakta dem på något sätt.

När sedan ditt smeknamn har blivit godkänt blir din medlemsstatus "Aktiv." Då kan du använda alla funktioner på webbplatsen och andra medlemmar kommer att kunna hitta dig.

Om ditt smeknamn blir underkänt av oss kommer du att bli ombedd att byta smeknamn direkt när du har loggat in. Så du kan aldrig använda webbplatsen med ett underkänt smeknamn.

Medlemsstatusen "Avstängd" får du bara om du har burit dig så illa åt på webbplatsen av vi har stängt av ditt konto. Då kan du inte använda webbplatsen överhuvudtaget.

Mina Inställningar

Som medlem kan du bestämma hur Happy Pancake ska fungera just för dig.

Konto

Om du vill ändra ditt lösenord kan du göra det här. Kom bara ihåg att det nya lösenordet du väljer måste se ut på följande sätt:

 • Lösenordet ska vara 4-12 tecken långt
 • Vi gör skillnad mellan små och stora bokstäver i lösenordet

 

Du kan även byta den e-postadress som vi använder för att skicka nyhetsbrev och liknande till dig. När du byter e-postadress kommer du att behöva aktivera ditt medlemskap på nytt. Ett mail med en aktiveringslänk kommer att skickas till den nya e-postadressen.

Det är även här du pausar ditt Happy Pancake-konto. Hur detta fungerar kan du läsa mer om i avsnittet "Medlemskap".

Visning

Under Visning ställer du in vilka typer av medlemmar som ska visas i din "Online just nu"-lista i högermenyn. Du kan filtrera listan på kön, ålder samt län och när du har sparat inställningarna kommer högermenyn i fortsättningen bara att visa medlemmar som stämmer in på de kriterier du har angett här.

Blockering

Här lägger du till eller tar bort medlemmar från din blockeringslista. Mer information finns under "Blockera Medlemmar".

Privata foton

De medlemmar som kan se dina privata foton i ditt fotoalbum listas under denna flik. Här kan du även lägga till nya medlemmar till listan eller ta bort medlemmar från den.

Till toppen av sidan

Min egen presentation

Min Profil

Genom att fylla i din profil kan du beskriva dig själv för alla andra så att de får en känsla för vem du är. De flesta frågorna i profilen har fasta svarsalternativ som du kan välja mellan. Det är för att det ska bli lättare att jämföra olika medlemmar eller söka bland dem.

Som ny medlem får du automatiskt en dummybild, baserad på ditt kön, som profilfoto. Men du kan såklart byta ut den bilden mot ett riktigt foto på dig själv. Klicka på "Ändra foto", leta upp en bild på din dator och klicka på "Ladda foto"-knappen så är det fixat. Hur bilden får se ut kan du läsa om i avsnittet "Riktlinjer för innehåll", och de tekniska kraven på ditt profilfoto är de samma som för bilderna i ditt fotoalbum. Det är kanske också bra att veta att du kan ta bort bilden genom att klicka på "Ta bort"-knappen. Om du nu skulle ångra dig.

Dessutom kan du använda max 2000 tecken för att berätta om dig själv i en presentationstext. Skriv en dikt, lägg dit ditt favoritrecept, berätta om när du lärde dig cykla eller tipsa om en bok. Eller beskriv bara dig själv så gott du kan. Huvudsaken är att texten visar vem du är. För ju mer du berättar om dig själv, desto lättare blir du hittad av någon som letar just efter dig.

Både profilfotot och presentationstexten kommer vi att titta på och godkänna (se separat avsnitt för riktlinjer) - allt för att Happy Pancake ska förbli så trevligt som möjligt. Så fort vi har tittat klart kommer allt att synas på din sida. Det som inte behöver bli godkänt av oss syns direkt när du sparar din profil.

Under tiden som vi tittar på profilfotot eller presentationstexten så ser andra medlemmar istället en speciell bild respektive ett meddelande om att texten håller på att granskas. Om ett foto blir underkänt i granskningen kommer av en annan typ av bild att visas. Presentationstexter med otillåtet innehåll rättas däremot direkt av vår administratör och godkänns sedan. Om ditt foto eller din presentation har blivit underkänd eller redigerad kommer du att få ett internt mail med motiveringen till detta.

Fotoalbum

Om du vill visa fler av dina bilder, kan du lägga upp dem i ditt fotoalbum. Det är ju ett bra sätt att visa dig ur fler vinklar (både bokstavligt och bildligt).

När du laddar upp en ny bild kan du dessutom välja att bara visa den för utvalda medlemmar. Detta görs genom att kryssa i en ruta vid uppladdningen av bilden. Vilka medlemmar som kan se dina privata foton hanterar du sedan under "Inställningar" i vänstermenyn.

För att ladda upp en ny bild klickar du på "Lägg till foto" och därefter på "Bläddra...". Du letar upp den bild på din dator som du vill ladda upp och klickar på Öppna/Open. Fyll i en bildtext om du vill, välj om bilden ska vara privat eller inte och klicka till sist på "Lägg till bild"-knappen.

Bilden får vara max 10 MB stor, men om du har en väldigt långsam Internetuppkoppling kan den maximala storleken vara ännu mindre. Förutom en maxstorlek på bilderna finns det nämligen också en gräns för hur lång tid uppladdningen får ta. Minska i så fall bildens storlek i ett ritprogram innan du laddar upp den. Tillåtna format är JPG, GIF, TIF, BMP och PNG. Bilderna skalas om automatiskt så att de får 390 pixlars bredd eller 390 pixlars höjd. Men vi ser till att de behåller sina proportioner även efter omskalningen.

Precis som för profilfotona tittar vi på varje uppladdad bild, och det är våra generella riktlinjer för innehåll som gäller för fotoalbumets bilder. Bilder som inte passade som profilfoto kan alltså passa alldeles utmärkt i fotoalbumet. Men tänk på att inte lägga upp bilder på någon som inte vill synas i ditt fotoalbum.

Andra användare ser bara de godkända bilderna. Själv kan du se dina egna bilder både medan de kollas och om de har blivit underkända. När du tittar på ditt eget fotoalbum finns det alltid en "Ta bort foto"-knapp under varje bild. För att ta bort en bild klickar du bara på knappen under den bild som du vill ta bort. Du kan inte ändra en bildtext för en uppladdad bild eller markera/avmarkera den som privat, utan måste i så fall ta bort bilden och ladda upp den på nytt.

Till toppen av sidan

Att hitta - och bli hittad av - andra medlemmar

Sökning

På Happy Pancake kan du göra olika sorters sökningar bland de andra medlemmarna beroende på vilka kriterier som är intressanta för dig. Resultatet av sökningen kommer i en lista där varje person presenteras kort. Om någon verkar intressant kan du gå vidare till den personens presentationssida genom att klicka på smeknamnet i sökresultatlistan.

Typer av sökningar

De olika sökningar du kan göra på Happy Pancake är:

 • Enkel/Avancerad
 • På smeknamn
 • Nya medlemmar

 

En enkel sökning görs på medlemmarnas kön, vilket kön de söker efter, åldersspann samt bostadslän. Om du får för många resultat kan du antingen välja ett snävare åldersspann, eller så använder du den avancerade sökningen istället. Med den kan du söka på alla de egenskaper som finns i en medlemsprofil.

Vid sökningen kan du dessutom göra olika tillval. Du kan till exempel välja att:

 • Bara visa medlemmar som har lagt upp ett profilfoto på sig själva.
 • Bara visa medlemmar som är online.
 • Sortera resultatet (efter Smeknamn/Ålder/Senaste påloggning/Nyaste medlemmarna).

 

Smeknamnssökningen och sökningen efter nya medlemmar är båda enklare. Du kan söka efter hela eller delar av ett visst smeknamn och du kan söka efter nya medlemmar av ett visst kön inom tre olika tidsintervall. Dessa sökningar går inte att filtrera ytterligare, utan du kan bara välja hur du vill att sökresultatet ska visas.

Sökresultat

Överst på sökresultatsidan kan du se vilka kriterier du har valt. Det finns också en knapp för att gå tillbaka till sökformuläret och ändra din sökning.

Sedan kommer själva sökresultatlistan, och där visas de medlemmar vars egenskaper stämmer överens med det du har sökt efter.

För varje medlem i listan visas alltid smeknamn, ålder, kön, bostadsort samt onlinestatus. I bildgallerivyn ser du även ett eventuellt profilfoto, och i den detaljerade vyn ser du dessutom medlemmens presentationstext. För att gå vidare till en medlems profilsida klickar du på smeknamnet.

Matchning

För att du ska se vem du passar extra bra ihop med finns en matchningsfunktion. Den bygger på att du skapar en "idealprofil" som beskriver hur din drömpartner ska vara. (Med viss måtta såklart, vi är ju alla människor. Å andra sidan kanske just dina egenskaper, du vet de där som du liksom föddes med, är exakt de som någon önskar att de kunde hitta hos en annan människa.)

Idealprofilen består av frågor som till stor del liknar de du fyllde i när du gjorde din egen profil, med den skillnaden att det nu går att välja fler svarsalternativ på varje egenskap. Dessutom ska du "vikta" de flesta av egenskaperna, så att vårt system vet hur värdefullt det är för dig att en medlem har en viss egenskap. Eller hur allvarligt det är att en medlem saknar egenskapen..

Matchningsfunktionen plockar sedan fram de personer som bäst matchar din idealprofil. På varje medlems personliga presentationssida kan du sedan jämföra din idealprofil med personens profil för att se vilka egenskaper som stämmer eller inte stämmer. Dessutom visas en procentsiffra på hur väl du matchar den andra medlemmens idealprofil, om de har en sådan. 100%? Ja, vem vet?

Det är bara du som kan se din egen idealprofil. Det enda andra medlemmar ser - om de också har skapat en idealprofil - är en procentsiffra som beskriver hur väl de matchar din idealprofil. Inga detaljer syns alltså.

Visa Profil

Varje medlem har en presentationssida som visas för andra medlemmar på Happy Pancake. Det är till exempel denna sida du kommer till när du klickar dig vidare från en sökresultatlista genom att klicka på en medlems smeknamn. Och på samma sätt så är det hit andra medlemmar kommer när de klickar på ditt smeknamn.

Självklart visas all den information som varje medlem har lagt in under "Min Profil", och det går även att se de bilder som finns i medlemmens fotoalbum. Men förutom det finns det även funktioner för att ta kontakt och en hel del smarta hjälpmedel. En profilsida består av tre delar:

 • Funktioner
 • Basfakta
 • Detaljerad information

 

Funktioner

På en och samma rad nästan högst upp på sidan hittar du i stort sett alla de funktioner du kan använda när du besöker en annan medlems profilsida. Du kan givetvis både maila och flirta med medlemmen härifrån, men det går även att lägga till eller ta bort medlemmen från din lista med favoriter. Och om det skulle vara så att det behövs, så kan du också blockera medlemmen eller anmäla hans/hennes profilsida. (Om det är ett speciellt mail från en medlem du vill anmäla, klicka istället på "Anmäl"-knappen på den sida där mailet visas.)

Basfakta

Här ser du den enkla profilinformationen - med profilfotot, bostadsort och vad han eller hon letar efter - men även en ruta med snabb information vad som har hänt mellan dig och personen i fråga tidigare. Här kan du också välja att skriva eller redigera en liten anteckning om just honom eller henne. På så sätt är det kanske lättare att hålla reda på vad ni har pratat om tidigare.

Detaljerad information

Längst ner på varje medlems profilsida finns ett antal flikar med detaljerad information. Naturligtvis visas presentationstexten, resten av innehållet i profilinformationen och medlemmens fotoalbum, men det finns även två till flikar: Matchning och Interaktioner.

Under fliken "Matchning" kan du enkelt se hur väl ni matchar varandra. Till hur många procent stämmer den här personens profil överens med din idealprofil egentligen? Och hur väl passar du in på den andra medlemmens idealprofil (om nu han eller hon har fyllt i en)? Du kan dessutom jämföra din idealprofil med medlemmens profil och se vilka egenskaper som matchar och vilka som inte gör det. Andras idealprofiler får du aldrig se i detalj, utan där syns bara en procentsiffra.

I rutan "Vår Relation" kan du se en sammanfattning av vilka kontakter du och medlemmen har haft med varandra, men om du går till fliken "Interaktioner", så hittar du en lista med precis alla era kontakter. Vem som gjorde vad och när, alltså.

Smarta hjälpmedel

För att komma ihåg personen

För att du ska komma ihåg vad du tycker om de personer som du har kommit i kontakt med går det att göra en personlig anteckning. När du besöker en medlems profilsida kan du under "Anteckning" klicka på "Skriv/Ändra"-knappen och skriva in en notering på max 250 tecken. Den andra medlemmen kan förstås inte se din anteckning på något sätt eller ens veta att du skapat en. Den är bara för dig. Nästa gång du besöker samma medlems profilsida kommer anteckningen att visas och du har också möjlighet att redigera den igen. Det går även att se dina gjorda anteckningar på en samlingssida och på dina sidor med kontakt- och besöksstatistik.

Favoriter - "Greatest Hits"

De medlemmar som du vill ha lite extra koll på, och som du tycker är lite extra intressanta, kan du lägga till i din lista med Favoriter. På varje medlems profilsida finns knappen "Lägg till som Favorit". Ett klick på den gör att personen hamnar på din lista. På sidan "Mina Favoriter" kan du sedan hitta alla dina favoriter samlade. I högermenyn finns dessutom din lista med "Favoriter Online", så du direkt kan se vilka som är online just nu.

Den andra medlemmen kan inte se att du har lagt till honom eller henne på din lista med favoriter. (Du kan alltså inte heller se om du är på någons favorit-lista, tyvärr.) För att ta bort en medlem från favorit-listan går du in på "Mina Favoriter" eller på medlemmens profilsida.

Blockera medlemmar

Att vara tydlig med att du inte är intresserad räcker förhoppningsvis oftast, men om du absolut inte vill vara synlig för - och alltså inte heller kunna bli kontaktad av - en viss medlem kan du använda blockeringsfunktionen. Den fungerar ungefär på samma sätt som listan med favoriter, men de medlemmar som du har på den här listan kommer varken att kunna hitta dig vid sökningar eller kontakta dig. Observera att blockeringen fungerar åt båda håll, så det går inte heller att hitta eller kontakta en medlem som du har blockerat.

De mail som du har skickat till eller fått från en blockerad medlem kommer däremot fortfarande att kunna ses av dig och den andra medlemmen. Men om du försöker svara på ett mail från en sådan medlem kommer ett felmeddelande att visas. Meddelandet kommer att säga att medlemmen inte finns, har blivit avaktiverad eller att du har blockerat - eller blivit blockerad av - honom/henne. Precis som för Favoriter får inte den andra medlemmen veta att du har blockerat honom eller henne.

För att blockera en medlem kan du antingen klicka på "Blockera"-knappen på medlemmens profilsida, eller gå till "Mina Inställningar" och lägga till medlemmen där. Det är också under "Mina Inställningar" som du kan se vilka medlemmar du har blockerat och ta bort dem från listan.

Mina besök

Här kan du få en snabb överblick över vilka medlemmar som har besökt din sida och vilka medlemmar du har besökt. Dessutom går det att, för de du har fått besök av, se eventuella anteckningar.

Mina kontakter

På sidan "Mina kontakter" får du en mer detaljerad bild över alla dina kontakter med andra medlemmar. Varje medlem som du har haft kontakt med på något sätt listas. För varje medlem som listas kan du se hur ni har haft kontakt, flirtat, mailat eller bara besökt varandra, och om du har skrivit någon anteckning om personen så visas den också här. Informationen som visas här är en lite mer detaljerad variant av den som visas under "Vår Relation" när du besöker en annan medlems profilsida.

Online Just Nu

I högermenyn på varje sida kan du som inloggad hela tiden se vilka medlemmar som är online. Du styr själv vilka typer av medlemmar som ska listas genom att gå till "Mina Inställningar" och ställa in vilka egenskaper de listade medlemmarna ska ha. Maximalt 20 medlemmar listas, och de senast inloggade medlemmarna listas överst.

Till toppen av sidan

Att kontakta andra medlemmar

Flirtar

Om du tycker att en annan medlem verkar intressant (spännande, trevlig, söt, kunnig… du vet, allt det där som gör att man höjer på ögonbrynen) kan du visa det på ett enkelt sätt genom att skicka en flirt.

Du skickar en flirt genom att klicka på "Flirta"-knappen som finns på varje medlems profilsida. Alla dina skickade flirtar listas sedan under "Mina Flirtar". Där hittar du även alla de flirtar som andra medlemmar har skickat till dig. Det är ett snabbt och bra sätt att visa intresse. Ett annat sätt är ju förstås att skicka ett meddelande genom Happy Pancakes interna mailsystem. Då kan du själv styra vad du vill skriva.

Mail

På Happypancake.com finns ett internt mailsystem som du kan använda för att kommunicera med andra medlemmar. Det har alltså inget att göra med din egen mailadress. Det gör att du får en egen värld på Happy Pancake, där du kan prata med likasinnade och möta nya spännande människor.

Läsa Mail

Alla mail som du har tagit emot eller skickat hittar du i varsin lista under "Mina Mail". Alla mail listas i kronologisk ordning, men det går att sortera listorna på flera olika sätt genom att klicka på kolumnrubrikerna. Du öppnar sedan ett mail genom att klicka någonstans på raden för det mail som du vill läsa.

I Inkorgen kommer dina mail att vara markerade som olästa fram till dess att du har öppnat mailet. Om du vill markera ett redan läst mail som oläst kan du göra detta genom att kryssa i rutan bredvid mailet och klicka på "Markera oläst"-knappen. På motsvarande sätt kan du markera olästa mail som lästa. Hur många olästa mail du har totalt kan du förutom i Inkorgen även se på "Min Sida".

Om du har fått väldigt många mail, alldeles för många för att du ska hinna läsa allihopa, kan du göra urvalet lite lättare genom att filtrera inkorgen. Om du klickar i "Filtrera"-rutan uppe till höger så visas bara mail från personer som stämmer in på de kriterier du angett under "Söker efter" i din medlemsprofil.

Skicka Mail

Om du befinner dig på en specifik medlems profilsida går det att skicka ett mail till just den medlemmen genom att klicka på "Skicka Mail"-knappen som finns på varje medlems profilsida. Då kommer du till samma "Skriv Mail"-sida som ovan, men med smeknamnet ifyllt. Samma sak händer när du klickar på "Svara"-knappen om du läser ett av dina mottagna mail.

Ta bort Mail

Både i Inkorgen och i listan med Skickade mail kan du ta bort mail. Detta gör du genom att kryssa i rutan bredvid ett eller flera mail och klicka på "Ta bort"-knappen. Mailet tas dock bara bort från din egen mailbox, hos den du fått mailet av eller skickat det till kommer det att finnas kvar.

Du kan även ta bort ett enskilt mail genom att klicka på "Ta bort"-knappen när du läser mailet.

Till toppen av sidan

Riktlinjer för innehåll

Granskningar

För att Happypancake.com ska kunna vara så trevligt som möjligt, kollar vi igenom de texter och bilder som du och alla andra lägger upp på webbplatsen. Inga presentationstexter och bilder som läggs upp kan ses av andra förrän de har blivit godkända av oss.

Vad är olämpligt innehåll?

Det är antagligen ganska självklara saker för dig. Men vissa saker hör ju inte hemma hos Happy Pancake (och en del hör inte hemma någonstans alls). Olämpligt på Happypancake.com är:

 • Grovt och stötande språk
 • Pornografiskt eller tydligt sexuellt innehåll
 • Personangrepp, rasistiska uttryck eller liknande
 • Alla former av kontaktuppgifter i presentationen eller bilderna
 • Profilfoton som föreställer någon annan person än dig själv
 • Copyrightskyddade bilder eller texter
 • Politisk eller religiös propaganda
 • All form av reklam för eller försäljning av tjänster eller varor
 • Presentationstexter som är helt obegripliga
 • Innehåll som på något sätt bryter mot svensk lag
 • Innehåll på annat språk vi inte förstår (för annars kan vi inte kontrollera ovanstående!)

 

Varför tillåter inte Happy Pancake några kontaktuppgifter, det är ju en gratistjänst?

Vi tillåter alltså inte att våra användare publicerar några kontaktuppgifter i sin presentation eller i sina bilder. Det finns två enkla anledningar till detta:

 • För det första så behöver våra medlemmar faktiskt använda webbplatsen för att vi ska kunna hålla den helt gratis. Reklam, ni vet. Och då fungerar det ju inte om vi bara låter den vara ett stort mailadressregister.
 • För det andra hjälper du oss att spåra medlemmar som missbrukar tjänsten om du använder vårt interna mailsystem när du kommunicerar med andra medlemmar. Så även om det inte är förbjudet att skicka kontaktuppgifter via den interna mailen ser vi gärna att du håller dig till Happy Pancake så länge som möjligt.

 

Hur ska ett profilfoto se ut?

Den första och viktigaste regeln är, inte helt förvånande, att fotot ska föreställa dig och ingen annan. Dessutom vill vi att ditt ansikte ska synas tydligt på bilden, även om vi inte kräver att profilfotot måste vara en total ansiktsbild. Men ansiktet måste i alla fall vara "i fokus", så att säga.

Tänk också på att vi inte kommer att beskära eller rotera din bild på något sätt, det får du göra innan du laddar upp fotot.

Se även till att det foto du laddar upp är ett som du gillar, det är ju inget kul att visa ett foto på sig själv om man inte tycker att det är fint.

Att anmäla olämpligt innehåll

Du får väldigt gärna hjälpa oss att hålla den sköna stämningen på Happypancake.com genom att tipsa oss om du stöter på innehåll som är olämpligt. Förutom att anmäla medlemmars presentationssidor kan du också anmäla enskilda mail. Så om du får ett mail med innehåll som du tycker är opassande, kan du anmäla det också.

För att göra en anmälning klickar du på den lilla "Anmäl"-länken som finns på profilsidan eller i anslutning till mailet. Då öppnas ett popupfönster med en textruta, där vi vill att du skriver varför du vill anmäla. När du har skrivit din motivering klickar du på "Anmäl" för att skicka iväg.

Till toppen av sidan

Att nätdejta

Tips för att skapa en bra presentation

För att andra ska förstå precis hur härlig du är, är det viktigt att din presentation blir så bra som möjligt. Det är möjligt att du tycker att det här är alldeles självklara tips, men här kommer de i alla fall. Det kanske gör att du kan bli "ni" lite snabbare..

 • Ladda upp ett foto på dig själv. Foton ger fler svar.
 • Var ärlig när du beskriver dig själv (det finns ju ändå ingen anledning att ljuga, eller hur?).
 • Våga visa vem du är, eller "bjud på dig själv", som det heter (men tänk på säkerheten och lämna inte ut personliga uppgifter!).
 • Var inte för negativ.
 • Beskriv klart och tydligt vad du söker. Det är lättare att hitta rätt om andra inte får fel förväntningar.
 • Se till att du inte har stavat fel.
 • Använd fotoalbumet för att komplettera presentationen och ge en ännu bättre bild av dig själv.

 

Dejta säkert

Trots att Happy Pancake kryllar av härliga människor, ska man ändå vara försiktig. Du behöver inte vara rädd, men var rädd om dig själv! Detta är några saker som kan vara bra att tänka på:

 • Lämna inte ut din mailadress, utan använd istället mailen på Happypancake.com. Om du använder vårt interna mailsystem kan vi dessutom lättare upptäcka medlemmar med oärliga avsikter.
 • Var försiktig med att lämna ut andra personliga uppgifter (telefonnummer, adress, kreditkortsnummer och sånt).
 • Om någon förklarar sin djupa kärlek till dig nästan omedelbart - ta det med en stor nypa salt och var på din vakt. Kärlek är normalt sett något som kommer med tiden.
 • Du inte ska behöva få otydliga och motsägelsefulla svar på dina frågor. Hur kan du veta att medlemmen kommer att vara tydlig om ni skulle inleda en relation?
 • En medlem som ständigt pratar om sin dåliga ekonomi och sitt behov av pengar kan vara en medlem som inte är ute i ärliga avsikter. Du ska inte behöva betala pengar för att kunna träffa eller fortsätta hålla kontakten med någon.
 • Träffa inte någon förrän du tycker att du vet tillräckligt mycket om personen. Det kan till exempel vara bra att ha sett ett foto på den du ska träffa.
 • Träffa din Happy Pancake-dejt på en offentlig plats i början. Och tala om för någon vän vart du ska.
 • Känn efter ordentligt, och gör ingenting du känner dig tveksam till eller inte själv vill!

 

Men - Låt inte alla tips avskräcka dig. Kom ihåg att de flesta hos Happy Pancake är lika snälla som du.

 

Nätdejtingetikett

Precis som i verkliga livet finns det etikettsregler också på nätet. Det rör sig egentligen om råd om hur man kan försöka vara när man lär känna någon. Många självklarheter, men här kommer tipsen ändå:

 • Var inte för påträngande. Försök ta det lite lugnt, och låt "lära-kännandet" få ta sin tid.
 • Acceptera att ett nej är ett nej.
 • Var artig och svara på alla kontakter, även om du inte är intresserad.
 • Var tydlig med vad du tycker, så att den andra medlemmen förstår om du är intresserad eller inte. Att vara "snäll" är ju att ge falska förhoppningar. Försök vara ärlig på ett så fint sätt som möjligt.
 • Ha realistiska förväntningar.
 • Ansträng dig för att låta din personlighet komma fram när du skriver och formulerar dig. Låt den som läser dina brev få en känsla för vem just du är.
 • Skriv korta men personliga brev för att få kontakt med andra. Ett bra tips är att ta fasta på en detalj i någons profil, och kanske ställa en fråga om det. På det sättet visar du att du är intresserad av att lära dig mer om honom eller henne som person.
 • Ha som mål att den du skriver till ska känna sig speciell, och såklart också bli intresserad av dig!

 

Säkerhet på Happypancake.com

Vi vill naturligtvis att Happy Pancake ska vara ett säkert ställe att vara medlem hos. Därför kommer vi aldrig att lämna ut dina användaruppgifter, inte till någon. Om du är en aktiv medlem med en fungerande e-postadress kommer vi heller aldrig be dig att lämna ut denna adress på något sätt.